در ۱۹ تیر ۱۳۶۸ یک ماه بعد از مرگ خمینی، و در حالی که علی خامنهای کار خود را به عنوان دومین رهبر جمهوری اسلامی به تازگی آغاز کرده بود، احمد آذری قمی مقالهای با عنوان «انتخاب خبرگان و ولایت فقیه» منتشر کرد که در آن آمده بود ولیفقیه اگر بخواهد میتواند «حتی توحید را بهطور موقت تعطیل نماید.» بعدها این سخنان به یکی از خبرسازترین متنهای منتشر شده در دفاع از ولایتفقیه تبدیل شد. عطفِ توجّه به وضعِ زن اغلب در اجتماعِ دچارِ مشکلاتِ توسعه کرده است. ولی قهرمانانِ زنِ بیضایی، بر خلافِ قهرمانانِ زن در آثارِ بیشترِ همکارانش، وابسته به مرد و بی اختیار نیستند. از این لحاظ، یعنی قربانی بودن، قهرمانهای بیضایی ماننده به خودش شناخته شدهاند. ۶ جوان عضو بسیج یکی از مساجد کرمان افرادی را به دلیل آنچه «گسترش فساد در شهر» میدانستند، کُشتند. این مجموعه با مدیریت علیرضا باشکندی به فارسی دوبله شد و با عنوان افسانهٔ شینگن از صدا و سیمای ایران پخش شد. هرچند بسیاری اوقات بیضایی با بسیارانی درگیر بوده که به «روشنی» ِ فکر نامور بودهاند.
بیوگرافی افسانه کمالی
Data has been generated by GSA Content Generator DEMO !
نقد فیلم: نمونههایی از نقدهای دههٔ ۴۰ تا ۷۰.
بسیاری از شخصیتهای حاملِ درونمایههای آثارِ داستانیِ بیضایی «بین اسطوره، نماد اجتماعی یا تاریخی سیر میکنند». هرچند عوام در بسیاری از آثارِ بیضایی همچون نمایندهٔ انگیزهها و خواستهها و گرایشهای موجّهی به تصویر کشیده نشدهاند، بیضایی اغلب خود را طرفدارِ بخشِ «بهتر» ِ ایشان دانسته که «سزاوارِ بهترند». و یاورِ فردوسی در دیباچهی نوین شاهنامه (۱۳۶۵) نمایندهٔ پسندِ بیضایی است دربارهٔ چگونگیِ زیستِ سودمندِ توانگران. او خود دربارهٔ این مضمون در پهلوان اکبر میمیرد (۱۳۴۲) گفته «اگر پهلوان را از نزدیک تجزیه و تحلیل کنیم، از او چیزی بیشتر از یک قربانی و شهید باقی نمیماند . ↑ «مقام حماس دربارهٔ دریافت «۲۲ میلیون دلار» پول نقد از قاسم سلیمانی؛ «چمدانهایمان دیگر جا نداشت»». نقد فیلم: نمونههایی از نقدهای دههٔ ۴۰ تا ۷۰. از کوچهٔ سام: نقد فیلمهای ایرانی و خارجی. اندیشه و آزادی، و «نیکی» و قوّتِ قهرمانِ دانا در بعضی از محبوبترین آثارِ بیضایی نمود دارد، مثلِ طومار شیخ شرزین (۱۳۶۵). پس از آن افسانه جهانگیری هم به گروه همآوایان پیوست که نتیجهٔ آن در آلبوم گبه نمود پیدا کرد. او نمایش را «آزمایشگاهِ طبایعِ بشری» دانسته و به حالِ اجتماع سودمند. را به عنوان نخستین شهرآشوبسرایان معرفی کردهاست؛ اما احمد گلچین معانی شعرای فارسیگو را مبدع شهرآشوب دانسته و اظهار داشتهاست که شعرای ترک از ایشان تقلید کردهاند.
↑ مثلاً: طالبینژاد، احمد (مرداد ۱۳۹۰). ↑ بیضایی، نورایی و طالبینژاد، «از گذشته و تاریخ جز احساس رقّت و نفرت چیزی در من نیست»، ۳۱. کرتتون پاپ را انتخاب کرد زیرا احساس میکرد سبک سینماگر میتواند هم طبیعی گرایانه باشد و هم افزایش یابد، و به دلیل کار پوپ در ماتریکس که کرتتون معتقد بود از لحن مناسبی برای یک فیلم برای دنیای سینمایی مارول با تمرکز بر شخصیتهای آسیایی و آسیایی-آمریکایی برخوردار بود. مُد شده بود میگفتند آن کارگری که در فیلم عینک زده و گاری دستی را میراند، نمادی است از ساواک . ↑ سالیانی پیش از انتشارِ دانشنامهٔ دانشگستر عبّاس بهارلو (با نامِ مستعارِ «غلام حیدری») در کتاب سال سینمای ایران ۱۳۸۰ مجلّهٔ فیلم نوشته بود: «تعلق خاطر بیضایی در مجموعهٔ آثارش (نمایشنامه، فیلم و فیلمنامه) مسألهٔ هویت گمشده، بازیابی اسطورهها، حضور اشباح، جاذبههای بصری، بازخوانی تاریخ و گرفتاریهای اجتماعی و روانی زن در همهٔ دورههای تاریخی است.» (ص. ↑ «صفحه اطلاعات کتاب «به گرمسیر» در وبگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران». «چرا با جمهوری اسلامی مخالفم؟ یکی از مکرّرترین معناهایی که به آثارِ بیضایی تحمیل شده یا آثارِ بیضایی بدانها فروکاسته شده اعتراض به دولتِ حاکم با نمادهای دور از ذهن بوده است.
«چه محکمههای روشنفکری که گذراندم: گفتوگو با بهرام بیضایی به مناسبت تولد ۷۵سالگیاش». شینگن یائه را به خاطر جرمش میبخشد، اما یائه با شمشیر ساتومی خودکشی میکند. کسی که میشناسیم اما نامش را به خاطر نمیآوریم: زیرا او تصویری از همهٔ زنان است در هیأت یک زن. گذشته از داستانِ کوتاهِ «نقاش» (۱۳۳۷)، از سُلطان مار است که قهرمانِ زن در کارِ بیضایی پیدا میشود: سالِ ۱۳۴۴. سرانجام، با حذف نام ده تن از وزیران از فهرست اعضای هیئت مؤسس این حزب، هستهٔ مرکزی این گروه به ۶ نفر کاهش یافت که شامل ۵ تن از معاونان رئیسجمهور وقت ایران و شهردار وقت تهران بود. چندی بعد زمانی که در دعوای زئوس و هرا، از هرا طرفداری کرد، زئوس خشمگین پای او را گرفت و از المپ به پایین پرت کرد و پای دیگرش نیز لنگ شد. و از او اجازه روایت احادیث (نوعی اجازه در سطوح حوزوی اسلامی که نشان مورد اعتماد بودن است) کسب کرد. ↑ ۲۰٫۰۰ ۲۰٫۰۱ ۲۰٫۰۲ ۲۰٫۰۳ ۲۰٫۰۴ ۲۰٫۰۵ ۲۰٫۰۶ ۲۰٫۰۷ ۲۰٫۰۸ ۲۰٫۰۹ «شعر، موسیقی، سیاست و زندگی به روایت سایه؛ «اصلاً مرگ وجود ندارد»». سرخوردگیِ اجتماعی امتیازِ معرفتشناختیِ قهرمانِ این آثار میشود و عقدهٔ محرومیت به صورتِ خواستههای اجتماعی دگرگونیِ عرفانی (مهایانهای؟) میپذیرد؛ و این «والایشی» را «که اوج آرمانی را مد نظر دارد» فریندخت زاهدی ذیلِ تأثّراتِ غیرمستقیمِ بیضایی از کارِ هنریک ایبسن به اختصار توضیح داده است.
هنگامی که شما این مقاله را دوست داشتید، مایل به افسانه کمالی اخرین دیدار اطلاعات بیشتری در رابطه با ادامه مطلب وب سایت خود باشید.